Home 9 Bedrijfsadvies 9 Ondernemen en coronavirus

Ondernemen en het coronavirus

Informatie, regelingen en hulp

De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Veel ondernemers worden getroffen door de maatregelen. Corona zorgt voor onzekerheid en roept vragen op bij ondernemers.

Zit uw onderneming in zwaar weer door het coronavirus? Wij staan u graag bij tijdens deze moeilijke tijden, door middel van advies, maatwerk en zoveel mogelijk actuele informatie te verzamelen rondom de huidige maatregelen en economische gevolgen.

De Corona calculator en checklist.

Er zijn veel regelingen waar je mogelijk gebruik van kan maken. Bekijk ze allemaal in onderstaande checklist of neem gerust contact op voor uitgebreide informatie en advies wat dit voor uw onderneming kan betekenen.
Bekijk ook de Corona Calculator van VNO-NCW en MKB-Nederland, voor de regelingen die voor jouw bedrijf geschikt zijn.

De Overheid

Het kabinet heeft half maart diverse maatregelen bekend gemaakt om de werkgelegenheid te behouden en ondernemers in crisistijd te helpen. De belangrijkste lees je hieronder.
Tegemoetkoming voor ondernemers in getroffen sectoren (TOGS) van € 4.000

De tegemoetkoming (TOGS) is voor mkb-bedrijven met of zonder personeel, die direct door de coronacrisis schade lijden.

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de voorwaarden én de hoofdactiviteit van je onderneming overeenkomt met een aantal specifieke branche-codes. Deze bedrijven kunnen vanaf nu een directe, vaste tegemoetkoming van € 4.000 aanvragen.

Deze tegemoetkoming is vrijgesteld van belastingen en kun je vrij besteden.

 

Tijdelijke ondersteuning voor zelfstanding ondernemers (Tozo)

De tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers (Tozo) is voor zelfstandig ondernemers in Nederland die in de knel komen door de coronacrisis.

Met deze regeling kunnen zelfstandig ondernemers maximaal € 1.500 netto per maand ontvangen. Deze voorziening heeft tijdelijk soepele voorwaarden vanwege de bijzondere situatie waarin Nederland verkeert. Het bedrag hoeft later niet te worden terugbetaald.

Wil je snel weten of je in aanmerking komt voor deze regeling? Doe de Tozo check hieronder of neem contact met ons op voor advies.

>> Krijg ik Tozo?

>> Meer over Tozo

 

Extra bedrijfs kapitaal tot maximaal € 10.157 voor zelfstandig ondernemers

De tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers (Tozo) is voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis.

Binnen deze regeling kan een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157 worden aangevraagd tegen een rente van 2%. De maximale looptijd van een lening is 3 jaar. Tot 1 januari 2021 hoeft er nog niet te worden afgelost. Het bedrijfskapitaal mag niet gebruikt worden om bestaande leningen te herfinancieren.

Wil je snel weten of je in aanmerking komt voor deze lening?Doe de Tozo check hieronder of neem contact met ons op voor advies op maat.

 

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Deze regeling is voor ondernemers met personeel die een omzetverlies van minimaal 20% verwachten. De regeling moet zoveel mogelijk werknemers aan het werk houden.

Werkgevers kunnen met de nieuwe regeling een aanvraag indienen voor een ‘substantiële tegemoetkoming in de loonkosten’, en hiervoor een voorschot ontvangen. Zo kunnen werkgevers personeel met een vast én flexibel contract in dienst houden en doorbetalen.

De tegemoetkoming kan voor 3 maanden aangevraagd worden, en kan mogelijk worden verlengd. De regeling geldt ook voor bedrijven die uit voorzorg dichtgaan.

 

[dsm_text_divider header=”nieuws voor ondernemers” _builder_version=”4.4.6″ header_level=”h2″ header_text_color=”#e01f45″ custom_padding=”|0px||0px|false|true” header_font_size_tablet=”” header_font_size_phone=”22px” header_font_size_last_edited=”on|phone” header_font_size__hover_enabled=”off|desktop”][/dsm_text_divider]