Financieel advies op z’n Kalibers

Over ons: wat valt er te zeggen? Het belangrijkste misschien is onze manier van denken. Daaraan kunt u veel aflezen. We hebben daar een tekst over geschreven: ‘De bedoeling van de wet.’

Verder nog enkele feiten over Kaliber Adviseurs op een rij.

De bedoeling van de wet

Een visie – van Kaliber Adviseurs

Door Charlotte Lever

De belastingwet heeft altijd een bedoeling. Als je de bedoeling begrijpt kun je deze uitleggen. En ben je dus veel beter in staat om maximaal resultaat te behalen voor ondernemers en particulieren. Met goede argumenten Dat is het dagelijkse werk van Kaliber Adviseurs.

Het belastingrecht bestaat uit een oerwoud van regels. In sommige situaties kan de belastingdruk, door logisch nadenken, worden verlaagd van 40 naar 16 procent. Door te kijken naar de bedoeling van de wet en gebruik te maken van fiscale faciliteiten voor ondernemers. Soms kan de heffing naar de toekomst worden verplaatst. Wellicht kan een grote investering worden gedaan of biedt een andere combinatie van regelgeving fiscale voordelen.

Onze argumenten

In het oerwoud van regels wordt door de belastingdienst vaak de makkelijkste weg gekozen. En dat is de route die u de meeste kosten oplevert. Wij gaan terug naar het begin. Wat is de bedoeling, het idee achter de heffing. Wat zijn de consequenties en op welke manier kan er, in onze ogen, het beste belasting geheven worden. Wij kijken vanuit de ondernemer. Leggen de bedoeling uit en gaan het gesprek met de belastingdienst aan. Waarbij we geloven in de kracht van onze argumenten.

Eerlijk is eerlijk

Soms krijgen wij de vraag of dit wel ethisch is. Moet niet iedereen ‘gewoon’ belasting betalen. Ja uiteraard. In een maatschappij waarin wij leven moet iedereen een steentje bijdragen. Een goed wegennet, onderwijs voor iedereen, toegankelijke zorg en bewustwording van milieu vinden wij belangrijk.

Maar vanuit onze visie bekeken, hecht Kaliber Adviseurs veel belang aan de juiste verhouding. Niet voor niets zit er een bedoeling achter de wet. Juist een kritische blik zorgt voor het verschil. De juiste belastingbijdrage aan de maatschappij en bewustwording van de eigen financiële situatie van onze klanten. Want eerlijk is eerlijk: ook een goedlopende onderneming, uw koopgedrag, een gift doen – het draagt allemaal bij aan onze samenleving. Alleen bent u dan degene die beslist waar uw geld aan wordt uitgegeven.

 

Kaliber feiten

  • Opgericht: ruim 20 jaar geleden
  • Door: Ad van Son en Jeroen Lever
  • Medewerkers: 6
  • Fiscalisten: 2
  • Werkgebied: heel Nederland, o.a. Utrecht en Amsterdam
  • Focus regio: Nijmegen en omgeving
  • Klantbenadering: informeel en deskundig
  • Sterk punt: veel nieuwe klanten door bestaande klanten
  • Initiatiefnemer van: Kaliber Cultuurprijs Beuningen

Regionale wortels, landelijk aantrekkelijk

Kaliber Adviseurs is gevestigd in Beuningen, nabij Nijmegen en is  betrokken bij de regio waarbinnen zij actief is. Een inspirerende omgeving met natuur, sportclubs, kunst- en culturele activiteiten maakt de omgeving aantrekkelijk voor ondernemers. Hier draagt Kaliber graag een steentje aan bij.

Juist door onze sterke wortels en betrokken team zijn wij landelijk aantrekkelijk. Wij zetten ons in voor klanten uit heel Nederland.

Onze bedrijfscultuur

Wat Kaliber belangrijk vindt voor onze klanten, vinden wij ook belangrijk voor onze eigen medewerkers. De bedrijfscultuur van Kaliber is te omschrijven als open en informeel.

Binnen de organisatie is er ruimte voor ontwikkeling en persoonlijke groei. Eigen verantwoordelijkheid en initiatief worden gestimuleerd.  Centraal staan een open houding en communicatie.

[dsm_text_divider header=”Kaliber Quotes” _builder_version=”4.4.6″ header_level=”h2″ header_text_color=”#e01f45″ custom_padding=”|0px||0px|false|true” header_font_size_tablet=”” header_font_size_phone=”22px” header_font_size_last_edited=”on|phone” header_font_size__hover_enabled=”off|desktop”][/dsm_text_divider]

“Een perfecte administratie biedt mogelijkheden. Samen met de klant zorgen wij daar voor.”

“Vragen van klanten zijn altijd belangrijk. Daarom vind ik het belangrijk snel en duidelijk te reageren.”

“Het gaat om samenwerken!"

“Juist het meedenken met de klant, luisteren en adviseren, stimuleren of behoeden en vanuit mijn expertise samen tot de voordeligste fiscale mogelijkheid komen, zorgen voor uitdaging in het werk”

“Mijn uitdaging? Het inzichtelijk maken van cijfers om daarmee klanten concreet te kunnen adviseren en begeleiden.”

“Mijn doel? Cijfers vertalen naar een concreet eindproduct, dat begrijpelijk en inzichtelijk is voor klanten.”

“Mijn uitdaging? Binnen de grenzen om het hoekje denken, mogelijkheden zien en de financiële wereld voor een groter publiek tastbaar maken.”

“Alles op tijd regelen, de juiste mensen koppelen, met samenwerken kom je verder.”

“Samen het maximale uit een belastingaangifte halen. Dat maakt ’t persoonlijk en prettig voor iedereen.”

“Het gaat om de mensen achter de cijfers. Bij advisering lopen persoonlijk en zakelijk vlak door elkaar. Samen even afstand nemen is voor mij de manier klanten fiscaal/allround te begeleiden naar een succesvolle toekomst.”

“Ik vind het belangrijk onze klanten zekerheid te geven dat ’t goed is wat ze doen. Klantcontact is heel belangrijk. Juist een persoonlijke benadering zorgt voor vertrouwen onderling.”